MOJ pristop

Pri ljudeh iščem vzroke težav in stremim k preobrazbi. Zanima me, zakaj pride do kopičenja kilogramov, psihične preobremenitve in zdravstvenih težav. Iščem vzroke, ki so večinoma pogojeni z načinom življenja. Kdaj hodimo spat, kaj jemo, kaj mislimo in kaj nas teži.

Vzrok kopičenja kilogramov je v načinu življenja, dela, bioritma in dušnih bremen. Ko odpravimo vzroke, se teža in počutje sama uredita.

Pomembno je tudi pravilno spanje. Najboljše ure so med 21. in 2. uro, ko se sprošča rastni hormon. Ne le koliko spiš, temveč kdaj spiš in kaj pred spanjem ješ, vse to vpliva na počutje zjutraj.

Če pozni večerji in uri odhoda v posteljo dodamo nekakovosten zajtrk, se deficit sešteva. Ko je mera polna, udari po zdravju.

Dan moramo pričeti z zajtrkom. Ta mora biti kakovosten in hranljiv. Konopljina semena bodo ne samo popestrila, ampak hranilno obogatila vaš zajtrk. Dodate jih lahko smutiju, jogurtu, masi za palačinke… Uporabljate jih lahko tudi pri peki, vendar je priporočljivo, da jih ne izpostavljate temperaturi nad 180 °C. Konopljina semena so bogat vir beljakovin, zato jih lahko dodate, naprimer, tudi k solati pri kosilu.

Ljudem priporočam, da se zvečer izogibajo ogljikovim hidratom in surovi zelenjavi ter sadju. Zadnji obrok pred spanjem naj se zaužije najpozneje 2 uri pred spanjem. Optimalno bi bilo tudi, da pred spanjem nismo izpostavljeni ekranom. Ampak to je dandanes že skoraj misija nemogoče.

Tudi, če naredimo vse prav, zvečer kdaj težko zaspimo, saj misli ne moremo kar izključiti. V takih primerih priporočam kapljice CBG. Ne samo, da lažje zaspimo, spanec je kvalitetnejši. CBG kapljice vsebujejo manj kot 0,02% THC-ja, kar je v zakonski meji. Govorimo o zanemarljivi vrednosti. Kapljice ne »zadenejo«. Zaužijemo jih nekje 2 uri pred predvidenim odhodom v posteljo.